~ Čakra punčke ~

Zakaj so nastale ČAKRA PUNČKE?

Pri svoji energijskih terapijah z otroki rada uporabljam pripomočke, knjige in igre ob
katerih otrok doživlja ugodje, sprostitev in občutek varnosti. Tako mi je prišla na misel
ideja o ČAKRA PUNČKAH, ki otroku med terapijo odprejo pot v svet čarobnosti, domišljijske igre in dobrega počutja. Čakra punčke sem torej začela šivati z namenom pomagati otroku, da se ponovno poveže s svojim telesom, s svojo naravo,
s svojim izvorom. 

Katero punčko ali fantka izbrati? Predenj izberete punčko ali fantka priporočam, da se najprej posvetujemo o težavah in izzivih s katerimi se otrok srečuje in na podlagi tega predlagam katero Čakra punčko ali fantka bi zašila in kateri kristal izbrala. Tako da je vsak izdelek unikaten in personaliziran.

Čakra punčke si pogosto naročijo tudi punce in ženske, ki bi rade obudile svojega notranjega otroka. Kristali so skrbno zbrani in vsakega prečistim s svetim lesom. Predenj novo punčko oddam, jo energijsko prečistim z Reiki tehniko z namenom, da otroku doprinese v njegove najvišje dobro.

Cena: 40 evrov s kristalčkom.

Čakra punčka POLONA

z njeno rdečo barvo pomaga uravnavati delovanje korenske čakre, ta je izvor naše življenjske moči, odgovorna je za vitalnost, stabilnost in pogum.

Neuravnovešeno delovanje čakre se kaže kot pomanjkanje samozavesti, brezvoljnost, značilni so ponavljajoči prehladi, slabokrvnost, zaprtost in preobremenjen imunski sistem. Za njeno pretočnost moramo dobro poskrbeti, saj dovaja zemeljsko energijo in jo transformira v ostale čakre, ravno od njene energije je torej odvisno kako bodo pretočne ostale čakre.

Za punčko POLONO sem izbrala kristal HEMATIT, ki je močan kamen prizemljitve in zaščite. Povečuje notranjo moč in občutek notranjega ravnovesja. Pomaga pri glavobolu, izpadanju las in pri lomljivih nohtih. Spodbuja vitalnost, krepi zavedanj lastnih talentov in samozavedanje. Krepi voljo do življenja.

Čakra punčka POLONA z njeno rdečo barvo pomaga uravnavati delovanje korenske čakre.
Čakra fantek BINE
Čakra fantek BINE spodbuja in uravnoveša delovanje sakralne ali spolne čakre.

Čakra fantek BINE

spodbuja in uravnoveša delovanje sakralne ali spolne čakre. Zanjo je značilna oranžna barva.
Sakralna čakra predstavlja ustvarjalni tok čiste življenjske energije, naš odnos do vitalnosti in našo strast do življenja. Prav tako ima osrednjo vlogo pri izražanju občutkov in čustev. Je kanal za ustvarjalno energijo življenja, doživljanje sveta, veselje do življenja, čustva, užitek, spolnost in ustvarjalnost.

Strahovi, ki blokirajo njeno delovanje so sram, krivda, strah pred spolnostjo in čutnostjo, strah pred čustvenim in ustvarjalnim izražanjem. Pojavi se pomanjkanje energije, težave z učenjem in pomnjenjem, raztresenost in alergije.

Za Bineta sem izbrala kristal TIGROVO OKO, ki povečuje notranjo moč in samozavest, iz telesa odstrani negativno energijo in toksične občutke, v življenje prikliče srečo, obilje uspeh in spodbuja pri doseganju ciljev.

Čakra punčka ANA

pomaga uravnovesiti delovanje pleksusne čakre, saj rumena barva spodbuja njeno delovanje. Pleksusna čakra vpliva na naš odnos do osebne moči in volje. Neuravnovešenost čakre se pri otroku kaže pri težavah s prebavo, kot stanje strahu, tesnobe, slabo samozaupanje, nizka samopodoba, otrok je bolj
občutljivost na kritiko.

Deklica si s punčko ANO lahko izposoja kristal ORANŽNI KALCIT, ki preprečuje stres, energizira telo, otroke motivira in vpliva na območje spomina ter jim pomaga pri sprejemanju odgovornosti. Zdravilno deluje tudi pri poškodbah in zlomih.

Čakra punčka ANA
Čakra punčka ANA pomaga uravnovesiti delovanje pleksusne čakre.
Čakra punčka NINA
Čakra punčka NINA je zelene in roza barve, ki delujeta na srčno čakro.

Čakra punčka NINA

je zelene in roza barve, ki delujeta na srčno čakro, ta je središče ljubezni, harmonije, sočutja in čustev. Neuravnovešenost čakre se kaže kot ljubosumje, jeza, strah pred osamljenostjo, pretirana občutljivost, ponavljajoči prehladi, astma ali alergije.

Za NINO sem izbrala kristal SERPENTIN, ki je kamen novih začetkov, saj odpravlja strah pred spremembami. Blaži stres, prinaša miren spanec, ugodno vpliva na pljuča, ledvice in srce. Uravnoveša delovanje hormonov in s tem blaži nihanje razpoloženja. Spodbuja pozitivno razmišljanje. Uporabljamo ga tudi za blažitev negativnih energijskih učinkov sevanja.

Čakra punčka ŠPELA

pomaga uravnovesiti grleno čakro, saj modra in turkizna barva spodbujata njeno delovanje. Grlena čakra je čakra komunikacije, zaupanja in organizacije. Neuravnovešenost čakre se lahko kaže kot trema, vznemirjenost, ponavljajoče angine, jecljanje, vnetje grla, govorne motnje, težave z ušesi, zobmi, bronhialne bolezni.

Za ŠPELO sem izbrala kristal AMAZONIT, ki je kamen “grla” in “srca” in nas spobuja, da pogumno govorimo resnico. Iz našega telesa odstranjuje strah in povečuje našo samozavest.

Čakra punčka ŠPELA
Čakra punčka ŠPELA pomaga uravnovesiti grleno čakro.
Čakra punčka VIDA
Čakra punčka VIDA pomaga uravnovesiti delovanje čakre tretjega očesa.

Čakra punčka VIDA

pomaga uravnovesiti delovanje čakre tretjega očesa, saj njena indigo barva spodbuja njeno delovanje. Čakra tretjega očesa predstavlja center intuicije, svetlobe in duhovnih energij ter povezave z višjim jazom. Neuravnovešeno delovanje šeste čakre se pri otrocih kaže kot pomanjkanje vztrajnosti, raztresenost, zmedenost. Tak otrok je pogosto zaprt sam vase, ima pogoste glavobole ali migrene. Blokade te čakre pripeljejo pogosto do različnih težav z očmi in vnetja ušes.

Čakra punčka VIDA lahko pomaga pri otroku okrepiti samozavest, ustvarjalno energijo,
intuicijo, zdravilno energijo in odprtost za nove zamisli.

Deklica si s punčko VIDO lahko deli kristal SODALIT, ki v naše misli vnese red, mir in
zbranost. Pomaga pri boljši in mirnejši komunikaciji z drugimi. Spodbudi nas, da razmišljamo objektivno in da sledimo svoji intuiciji. Naše misli in dejanja spravi v ravnovesje.

Čakra punčka JASNA

uravnava delovanje kronske čakre, ta je odgovorna za vrednote prepričanja in za mnenje o sebi. Vpliva na fizično rast, na razvoj intelekta in duhovnost. Neuravnovešenost čakre se kaže kot oslabljen imunski sistem, motnje spanja, kronične bolezni, motnje koncentracije, pozabljivost, pomanjkanje volje do življenja, nezadovoljstvo, destruktivna čustva ali depresija.

Za punčko JASNO sem izbrala kristal KAMENO STRELO, ki krepi telo in duha, usklajuje um in varuje pred vsemi negativnimi energijami. Uporablja se za zdravljenje vseh vrst bolezni.

IMG_20230618_215633_275
Čakra punčka JASNA uravnava delovanje kronske čakre.

Za naročilo svoje čakra punčke pišite na patricija.mavric@gmail.com.