~ za otroke ~

KAJ JE JOGA ZA OTROKE?

Joga za otroke se razlikuje od joge za odrasle: je glasna, dinamična, otroci sprašujejo, z otroki poklepetamo, tako da se tudi nemirni lahko sprostijo, v položajih (asanah) ostanejo otroci manj časa. Pri jogi ne delamo primerjav, saj spodbuja enakost in netekmovalnost.

Med uro joge upoštevam individualnost otrok, zato spodbujam delo v manjših skupinah. Največkrat izvajamo skupinsko jogo ali jogo v parih. 

Med vadbo uporabljamo tudi terapevtska glasbila, terapevtske pravljice, eterična olja in pomoč kristalov.

V našo prakso joge vnašam tudi vaje čuječnosti, ki otrokom pomagajo, da postanejo pozorni na dogajanje v sedanjem trenutku (kaj čutijo, vidijo, slišijo, kaj opazijo).

Posebnost naše joge je spodbujanje ustvarjalnosti, ko z otroki barvamo mandale, izdelujemo senzorne igrače, pripomočke za dihalne vaje iz odpadnega materiala, lovilce sanj…

ZAKAJ IZBRATI JOGO ZA OTROKE?

V ČEM JE NAŠA ČAROBNA JOGA POSEBNA?

Naša joga je vsakič poučno tematsko obarvana in terapevtsko vpliva na celosten razvoj otroka. Pri vadbi vključujem socialne igre, športno-gibalne igre, vaje čuječnosti, meditacije za otroke, terapevtske pravljice, uporabo terapevtskih glasbil in sprostitvene tehnike. Ob koncu ure pa imamo ustvarjalno delavnico. Pri nas je vedno čarobno, poučno, hecno in sproščeno!

O JOGI

Primerna je za otroke od 4. leta do 9. leta starosti.

Poteka vsako soboto od 10h do 11h v Športnem centru Baza, Pesarska cesta 12, Ljubljana (Štepanjsko naselje).

CENA

Cena posameznega obiska je 12 evrov, za drugega otroka 10 evrov.

Cena mesečne karte je 40 evrov (4 obiski), za drugega otroka pa 35 evrov.