~ za najstnike ~

KAJ JE JOGA ZA NAJSTNIKE?

Joga nas uči ljubezni, povezovanja, sodelovanja, sprejemanja in prijateljstva. Vrednote, ki jih najstniki v njihovem občutljivem obdobju odraščanja potrebujejo začutiti, živeti in deliti.

Na naši Čarobni jogi najstniki preko igre, dihalnih tehnik in jogijskih položajev spoznavajo kako se lahko pred vsakodnevnimi stresnimi situacijami sprostijo, umirijo in predihajo napetosti. Šolski, medijski in družbeni sistemi kar prepogosto izzovejo pri mladostnikih strah, tremo, pomanjkanje samozavesti, stres in celo nespečnost. S pomočjo jogijskih položajev ali asan, so otroci in najstniki lažje kos vsakdanjim izzivom.

V našo prakso joge vnašam tudi vaje čuječnosti, ki mladostnikom pomagajo, da postanejo pozorni na dogajanje v sedanjem trenutku (kaj čutijo, vidijo, slišijo, kaj opazijo).

ZAKAJ IZBRATI JOGO ZA NAJSTNIKE?

V ČEM JE NAŠA ČAROBNA JOGA POSEBNA?

Naša joga je vsakič poučno tematsko obarvana in terapevtsko vpliva na celosten razvoj mladostnika. Preko pogovora se dotaknemo tem, ki jih zanimajo, tako se med prakso joge odprejo in pridobijo na pomembnosti. Pri vadbi vključujem socialne igre, športno-gibalne igre, vaje čuječnosti, meditacije, vizualizacije, uporabo terapevtskih glasbil in sprostitvene tehnike. Ob koncu ure pa imamo ustvarjalno delavnico.

O JOGI

Primerna je za najstnike od 10. leta do 15. leta starosti.

Poteka vsako soboto od 11h do 12h v Športnem centru Baza, Pesarska cesta 12, Ljubljana (Štepanjsko naselje).

CENA

Cena posameznega obiska je 12 evrov, za drugega otroka 10 evrov.

Cena mesečne karte je 40 evrov (4 obiski), za drugega otroka pa 35 evrov.